Szpatułki cukiernicze / Packi
Szpatułki cukiernicze – do wygodnego wykładania ciasta i jego ozdabiania
Wyrobione w misce ciasto nie zawsze wygodnie przekłada się na blaszkę rękoma lub standardową łyżką. Znacznie szybciej i sprawniej zrobisz to, wykorzystując przeznaczone do tego szpatułki cukiernicze. Łopatek tych użyjesz też do ozdabiania już gotowego wypieku – lukrem, polewą lub syropem. I to zarówno do klasycznego tortu, ciasta drożdżowego i każdego innego, a nawet babek i babeczek. Silikonowe łopatki do ciasta są uniwersalne i sprawdzą się też przy mieszaniu sosów czy gulaszu.
Szpatułki cukiernicze do domowego i profesjonalnego zastosowania
W Kuchniolandzie przygotowaliśmy dla Ciebie różnorodne szpatułki cukiernicze idealne do mieszania i wyrabiania, wykładania oraz ozdabiania wszelkiego rodzaju ciast i wypieków. To akcesoria przeznaczone nie tylko do profesjonalnych, ale też domowych kuchni. Zwłaszcza, jeśli często przygotowujesz słodkie wypieki i chcesz robić to coraz lepiej, oferując coraz to piękniejsze i smaczniejsze ciasta.
Dla skuteczniejszego wyrabiania i dekorowania ciast, w tym tortów
Największą popularnością cieszą się szpatułki do kremu i szpatułki do dekoracji tortów. Wykorzystano w nich trwałe materiały o nieprzywieralnej powłoce, łatwej w czyszczeniu. Akcesoria nie rysują blaszek, foremek ani innych naczyń. Nie wyginają się – leżą dobrze w ręku, zwłaszcza te o delikatnie wyprofilowanych rączkach. Są całkowicie bezpieczne dla żywności; nie pochłaniają wilgoci, nie zmieniają zapachu ani smaku ciasta.
Niektóre łopatki cukiernicze mają małe otwory, dzięki którym możesz zawiesić je na haczykach, zamiast chować w głębokiej szufladzie. Występują w wielu kolorach, zwłaszcza silikonowe szpatułki do ciast – to sprawia, że dodatkowo ozdabiają kuchnię i cieszą oczy domowników.
Szpatuła cukiernicza to podstawowe wyposażenie każdej kuchni. Wybierz jedną, użyj jej pierwszy raz, a przekonasz się, dlaczego jest tak ważna w całym procesie przygotowywania wypieków.