Noże japońskie Santoku

ilość znalezionych towarów: 13

Nóż Santoku - najlepszy nóż do warzyw i ziół. 

Model noża kuchennego Santoku pochodzi ze Wschodu i cieszy się coraz większą popularnością również w Polsce. Jest to doskonałe narzędzie do pracy z warzywami i ziołami. Noże Santoku znane są również pod nazwą noża japońskiego szefa kuchni. Ma on unikalny kształt i tnącą krawędź. Występuje on w dwóch wariantach, których wybór zależy od naszych osobistych preferencji. Japoński nóż Santoku ma zaokrąglone ostrze, przez które doskonale nadaje się do krojenia i mielenia ziół. Brzuchate ostrze płynne przecina warzywa, krojąc je w cienkie paseczki. Sprawdzi się ono zwłaszcza w przypadku takich warzyw jak pietruszka, dynia czy cukinia. Nóż Santoku to również zachodnia wersja z ostrym ostrzem. Jest precyzyjny i bardzo poręczny. Ten nóż kuchenny w szybki sposób i bez użycia siły pokroi zarówno te miękkie, jak i twarde warzywa. 

Japońskie noże Santoku można myć w zmywarce. 

Doskonała jakość stali nierdzewnej, z której wykonywane są noże kuchenne również te Santoku, umożliwiają ich mycie w zmywarce. Dzięki temu można je myć razem z innymi naczyniami, zaoszczędzając czas. Wiele modeli noży Santoku posiada specjalne wgłębienia na ostrzu. Znajdujące się w nich powietrze zapobiega przyklejaniu się plastrów warzyw oraz ziół do ostrza. To cecha, na którą warto zwrócić uwagę przy wyborze noża kuchennego ze stali nierdzewnej. Noże jpońskie Santoku zajmują niewiele miejsca i są łatwe do przechowywania w kuchennej szufladzie. 

Noże kuchenne do krojenia warzyw i ziół. 

Noże Santoku są niezwykle poręczne i lekkie. Odnajdą swoje miejsce w każdej kuchni, zarówno zawodowego kucharza, jak i weekendowego smakosza. Jest to model, który znajdzie swoje miejsce w domowym zbiorze noży kuchennych, dodając im praktycznego wymiaru. Wspomniane noże kuchenne mają tradycyjny design, który w połączeniu z innowacyjną, nowoczesną jakością stali nierdzewnej tworzy niepowtarzalny produkt. Uchwyty w japońskich nożach kuchennych są ergonomiczne i stabilnie leżą w dłoniach kucharza. Nóż Santoku wprowadzi do kuchni komfort i płynność codziennego gotowania.

    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
    Zamknij
    pixel