Garnki emaliowane
Garnki emaliowane w dużych litrażach
Garnki emaliowane to tak naprawdę garnki metalowe, które posiadają powłokę z emalii. W jakim celu się ją nakłada? Zalet tego rozwiązania jest naprawdę wiele, dlatego garnki emaliowane cieszą się coraz większym zainteresowaniem nie tylko wśród konsumentów, ale również zawodowych kucharzy. Emalia jest materiałem, który występuje w wielu ciekawych kolorach. W łatwy sposób można dopasować wygląd naczyń do kuchennego wystroju. Odpowiedni kolor ożywi każde domowe wnętrze i stanie się jej miłym dodatkiem. Sama powłoka jest gładka oraz trwała. Tworzy przez to bezpieczną barierę, która zapewnia długą żywotność wszystkich naczyń.
Garnki emaliowane pojedyncze
Niezależnie czy zakupimy pojedynczy garnek emaliowany, czy cały zestaw, jest t to produkt, który warto mieć w swojej kuchni. Emalia nie wchodzi w reakcje chemiczne ze składnikami spożywczymi. Jest to bardzo bezpieczny wybór garnka, dla kucharzy, którzy tworząc swoje dania, dbają o jakość, jak i zdrowie. Garnki emaliowane nie wpływają na smak potrawy, dlatego są one smaczne i naturalne. Choć niektórzy mogą być zaskoczeni tym faktem, to garnki, które na zewnątrz posiadają powłokę emaliowaną to również garnki emaliowane na indukcję. Sprawdzą się więc one na każdym typie kuchenki - indukcyjna, elektryczna, gazowa oraz halogenowa.
Kociołek emaliowany nad ognisko
Garnek węgierski, czyli inaczej kociołek żeliwny, który stawiamy nad ogniskiem i gotujemy w nim smaczne dania, warzywa oraz mięso, bardzo często posiadają powłokę emaliowaną. Garnek węgierski z powłoką emaliowaną doskonale sprawdzi się do powolnego gotowania dań nad ogniskiem. Emalia sprawia, że całość jest łatwa do wyczyszczenia w przeciwieństwie do egzemplarzy bez powłoki. Emalia jest również doskonałym materiałem do produkcji naczyń dla alergików. Naczynia nie wchodzą w reakcję chemiczną z jedzeniem, same naczynia nie posiadają niklu, oraz całość jest łatwa do utrzymania w czystości. Emalia to powrót do przeszłości z zastosowaniem nowoczesnych technologii.