Noże do ciasta / Rozdrabniacze

ilość znalezionych towarów: 12

Noże do ciast i rozdrabniacze kuchenne – przygotowywanie ciasta wygodniejsze niż kiedykolwiek

Pieczenie ciast, w tym biszkoptów i tortów oraz przygotowywanie kruchego ciasta na różnego rodzaju ciasteczka – to kuchenna codzienność w wielu domach. Niewiele rzeczy w kuchni sprawia taką satysfakcję, jak słodki, piękny i pyszny wypiek. Niestety wykorzystanie zwykłych noży często nie pozwala na uzyskanie takiego efektu. Dlatego w polskich kuchniach coraz częściej pojawiają się akcesoria, które do niedawna zarezerwowane były głównie dla profesjonalnych cukierników. A są to noże do krojenia ciast oraz siekacze do ciasta kruchego, znane też jako rozdrabniacze kuchenne.

Noże do krojenia ciast – biszkoptów, tortu, ciasta francuskiego i wielu innych

Noże cukiernicze, w zależności od tego, do jakiego ciasta są przeznaczone, charakteryzują się odrobinę inną budową.

•         Noże cukiernicze do biszkoptów mają ząbkowane ostrze i są na tyle długie, by umożliwiały wygodne przekrojenie dużego, grubego biszkoptu na kilka równych części. Dlatego czasami spotkasz je pod nazwą noże do krojenia ciasta na warstwy.

•         Noże do krojenia tortu – ich ostrze jest gładkie i wykonane ze szlachetnej stali, by zarówno ciasto, jak i krem nie przywierały do jego powierzchni i nie psuły pięknego efektu. Delikatnie szpiczaste ostrze pozwala na precyzyjne ukrojenie kawałków tortu o idealnym kształcie.

Rozdrabniacz do ciasta kruchego – ułatwia pracę w kuchni

Z kolei siekaczki do ciasta kruchego przydają się wszystkim wielbicielom szarlotki i tart oraz wszystkich wypieków, bazujących na smacznym połączeniu mąki, masła i jajek. Umożliwiają znacznie szybsze i wygodniejsze połączenie tych składników na perfekcyjnie gładką masę – bez grudek.

To zasługa ergonomicznej budowy – z antypoślizgowymi uchwytami włącznie oraz trwałych materiałów. Dzięki nim wystarczy już niewielki nakład siły, by rozdrabniacze kuchenne doskonale przesiekały i wymieszały ciasto. Przydają się zwłaszcza w czasie najbardziej intensywnym pod względem wypieków, czyli przed świętami. Ale jeśli lubisz przygotowywać ciasta na co dzień, rozdrabniacz do ciasta kruchego na pewno przyda Ci się częściej i będzie swego rodzaju inwestycją.

 

 

    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
    Zamknij
    pixel