Radełka
Radełka do ciasta – na pizzę, pierogi i inne pyszności
Przygotowywanie pizzy w domowym zaciszu cieszy się coraz większą popularnością. To tańsze niż chodzenie do pizzerii za każdym razem i gwarantuje też niemałą dawkę zabawy. Zwłaszcza, jeśli pizzę przygotowuje się razem z bliskimi – rodziną lub przyjaciółmi.
Kiedy ta po wyjęciu z pieca jest pulchna i mięciutka, wykrojenie równych porcji może sprawić trudność. Wtedy z pomocą przychodzą radełka do ciasta, czyli małe, metalowe przyrządy, które dzięki obracającemu się kółku z ząbkami pozwalają z łatwością wyciąć równe trójkąciki. Nawet przy najbardziej ciągnącym się serze. Radełko spotkasz też jako nóż do pizzy – to dokładnie ten sam dodatek.
Gotowanie i pieczenie nigdy nie było tak wygodne
Ale radełka ręczne sprawdzają się też przy innych rodzajach ciasta. Z nimi stworzysz na przykład pierogi o ciekawszym kształcie, ładne pierniki, herbatniki, a nawet makaron ravioli. Tym bardziej, że w naszym sklepie znajdziesz radełko falowane i radełko karbowane. Jeden gładki ruch i ciasto ma piękne, falowane brzegi!
Radełko plastikowe czy drewniane?
Czym różnią się radełka do ciasta? Przede wszystkim kształtem ząbków, a więc efektem estetycznym, jakie oferują oraz materiałami wykorzystanymi w ich produkcji. W naszym sklepie znajdziesz akcesoria o drewnianych rączkach oraz z rączkami wykonanymi z tworzywa sztucznego. Chcesz kupić ostre, niezawodne radełko? Wybierz to z kółkiem z chromowanej stali. Interesuje Cię radełko do okazjonalnego użycia i raczej do cienkiego ciasta? Wystarczy więc to plastikowe.
Niezależnie od tego, które radełko gastronomiczne wybierzesz, możesz mieć pewność, że pochodzi od renomowanego producenta z wieloletnim doświadczeniu w ich tworzeniu. To między innymi marca Tescoma, Orion i Delicia.