Patery na ciasto - elegancka prezentacja wypieków.

2019-08-06
Ważnym elementem zastawy stołowej, którego nie może zabraknąć w domu jest patera. Patera jest doskonała do serwowania pysznych wypieków: ciast, pączków, babeczek, faworków czy tortów a także jest idealna na owoce.
Zatem jaką paterę wybrać?

Patery na ciasto

Patery z kloszem

Patery z kloszem są doskonałym rozwiązaniem ze względu nie tylko na wygląd ale także na funkcjonalność. Klosz bowiem oprócz funkcji ozdobnej chroni nasze wypieki przed wysychaniem. Patera z kloszem doskonale prezentuje się na słodkim stole. Jest zatem idealna na różnego rodzaju przyjęcia: imieniny, urodziny, chrzest czy wesele. Na słodki stół warto zaopatrzyć się w szklaną paterę z kloszem - doskonale będzie komponowała się ze szklanymi pojemnikami, słoikami, półmiskami innymi elementami zastawy stołowej.

Patery piętrowe

Niezwykle funkcjonalne są patery piętrowe: dwu- lub trzypoziomowe. Podczas organizowania różnego rodzaju przyjęć: imienin, urodzin, komunii należy dokładnie rozplanować serwowanie jedzenia na stole. Często problemem jest brak miejsca. Patera piętrowa jest wówczas doskonałym rozwiązaniem, gdyż zmieścimy na niej większą ilość wypieków czy owoców jednocześnie oszczędzając miejsce. Ponadto ciasto zaserwowane na piętrowej paterze z pewnością będzie ozdobą każdego stołu.

Patery na nóżce

Do codziennego, domowego użytku przydatne są tradycyjne patery na nóżce - szklane, porcelanowe lub ceramiczne. Występują w różnej wielkości dzięki czemu każdy znajdzie dla siebie odpowiednią. Patera stanowi także doskonały pomysł na prezent dla każdej gospodyni. Warto o tym pamiętać zwłaszcza podczas Dnia Babci lub Dnia Mamy.
Pokaż więcej wpisów z Sierpień 2019
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel