Brytfanny i brytfanki do pieczenia, gęsiarki

ilość znalezionych towarów: 62

Dlaczego warto posiadać brytfanny w swojej kuchni ?

Przy kompletowaniu wyposażenia do kuchni, warto zaopatrzyć się w brytfanny. Dzięki tym
naczyniom kuchennym gotowanie staje się o wiele prostsze. Brytfanny przydadzą się do
przyrządzania różnego rodzaju dań mięsnych, ale również do pysznych i aromatycznych
warzyw i dodatków. Dodatkowym plusem korzystania z brytfanki do pieczenia jest jej
uniwersalność. Służy nie tylko do pieczenia potraw w piekarniku, ale również jako naczynie
dostosowane do każdego rodzaju kuchenki na przykład gazowej, elektrycznej, a nawet jest
gotowa do użytku na indukcje. Brytfanka ułatwia przyrządzanie potraw i sprawia, że czas
spędzony w kuchni staje się przyjemniejszy. Zalecana jest osobom, które rozpoczynają
przygodę z gotowaniem, jak i tym zaawansowanym, lubiącym gotować dla siebie i swoich
bliskich. Brytfanka jest świetnym sposobem na skrócenie czasu gotowania. Ponieważ istnieje
mnóstwo przepisów na dania jednogarnkowe, których sporządzenie jest możliwe w
brytfance. Warto zwrócić uwagę również na kilka sposobów obróbki dań. W jednym
naczyniu można dusić, piec, oraz gotować swoje potrawy. Brytfanka to idealne naczynie do
przyrządzenia dań mięsnych, zapiekanek, potraw składających się z jednego naczynia, a
również ciast i chleba. Naczynie służyć może do przyrządzania całej potrawy lub dodatków
do niej. Dzięki brytfance przyrządzenie posiłku dla całej rodziny nie będzie dużym
problemem.

Jak również sposób na szybkie danie dla niezapowiedzianych gości.

Wybór odpowiedniej brytfanki

Dostępne na rynku brytfanny zachwycają kupujących swoim wyglądem. Producenci naczyń
starają się za wszelką cenę wpłynąć pozytywnie na klienta, wymyślając rozmaite wzory i
kolory brytfanek. Natomiast wygląd w tym przypadku nie jest najważniejszy. Warto zwrócić
uwagę na materiał wykonania.

Tworzywo ma wpływ na przebieg korzystania z naczynia.

Brytfanka powinna dość szybko i równomiernie się nagrzewać. A wybór rodzaju spodu
decyduje o funkcjonalności naczynia, to znaczy, że będzie możliwe korzystanie z piekarnika i
kuchenki, posiadając jedną brytfankę. Najczęściej dostępne na rynku są gęsiarki wykonane z
aluminium, stali, szkła żaroodpornego oraz żeliwa. Następnie warto zastanowić się nad
powłoką wewnętrzną. Wybór powłoki ma duży wpływ na potrawy. Ponieważ to dzięki niej
dania mogą przywierać do naczynia. Wyróżnia się kilka rodzajów powłok brytfanny na
przykład emaliowa, teflonowa, tytanowa czy ceramiczna. Wyróżniamy również dwa rodzaje
brytfanek. Pierwsze to brytfanny z pokrywą. Zalecana jest do mięsa i ryb. Dzięki pokrywie
para wodna zatrzymuje się w środku, dzięki temu dania są bardzo aromatyczne i soczyste.
Dodatkowo takie naczynia posiadają możliwość podlania potrawy odpowiednim płynem beż
otwarcia pokrywy. Jest to rozwiązanie warte uwagi. Drugim rodzajem brytfanny to brytfanna
otwarta. Również posiada spore grono zwolenników, ponieważ dzięki niej z łatwością można
przygotować aromatyczne dania z soczystą skórką oraz delikatnie rozpływającym się
spodem. W tym wariancie potrawę podlewa się podczas gotowania. Taka brytfanka super
sprawdzi się do potraw jednogarnkowych, takich jak lasagne, zapiekanek makaronowych i
ziemniaczanych oraz słodkich wypieków na przykład ciasta i tarty. Dzięki tak dużemu
wachlarzowi możliwości, brytfanka jest narzędziem pracy, które powinno zagościć w każdej
kuchni.

Aby osoba gotującą mogła cieszyć się czasem spędzonym w kuchni, zamiast męczyć
się przyrządzaniem potraw w inny sposób.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel