Garnki do szparagów

ilość znalezionych towarów: 3

Garnek do szparagów

Garnek, o którym mowa, został zaprojektowany z myślą o szparagach. Dzięki jego rozmiarowi oraz kształcie szparagi są ustawione w pozycji pionowej. To rozwiązanie gwarantuje nam, że grubsze spody ugotują się w tym samym czasie co jego cieńsze końcówki. W dolnej części znajduje się woda, która wpływa na dolną część szparagów, natomiast końcówki są gotowane za pomocą pary wodnej. Garnek do szparagów może nam również posłużyć do blanszowania warzyw. Wewnątrz garnka znajduje się koszyk, który ułatwi nam to zadanie. Warzywa, które zanurzyliśmy we wrzątku, trzeba przenieść i zanurzyć w bardzo zimnej wodzie. Dzięki temu zachowujemy ich walory smakowe oraz warzywa są chrupiące, czego nie da się uzyskać podczas gotowania. Innym zastosowaniem, do którego możemy zastosować garnek do szparagów, są jajka. Również tym razem, dzięki koszykowi wyciągniętemu z garnka szybko przeniesiemy ugotowane już jajka do zimnej wody. 

Garnek do gotowania szparagów czy garnek do spaghetti?

Garnek do szparagów znajdzie również swoje zastosowanie jako garnek do makaronów. W łatwy sposób ugotujesz porcję makaronu, a następnie za pomocą koszyka dołączonego w zestawie odcedzisz makaron z wody. Garnki tego typu, często są również używane do smażenia na głębokim tłuszczu. Z tego powodu mogą być one kreatywnym prezentem z okazji urodzin czy imienin dla bliskiej nam osoby. Garnek z pewnością poprowadzi kucharza nowymi kulinarnymi ścieżkami, ułatwiając jego codzienne gotowanie. 

Garnek do szparagów z koszem

Szukając garnka do szparagów, możemy również spotkać podłużny model. Jest to również bardzo ekonomiczne rozwiązanie oszczędzające wodę oraz energię, ale przede wszystkim nasz czas. Podłużny garnek do szparagów z koszem przyda nam się nie tylko do gotowania, ale również smażenia, pieczenia oraz grillowania potraw. Specjalna wkładka ułatwia wyjmowanie oraz odcedzanie. Garnek do szparagów może pełnić również funkcję garnka do gotowania na parze. Sprawdzi się on w przypadku wielu warzyw, a nawet ryb. Zachowuje on ich intensywny, naturalny smak, ale również właściwości odżywcze, dzięki czemu przygotowane dania są bardzo zdrowe i pożywne.

    Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
    Zamknij
    pixel